Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI MALISKRAT.SI

Vse naše kupce vljudno naprošamo, da si pred uporabo naše spletne strani preberejo vse splošne pogoje. V kolikor nadaljujete z nakup v naši spletni trgovini, štejemo, da ste seznanjeni z vsemi pogoji poslovanja in da se z njimi tudi strinjate. Podjetje MZR Mitja Žaler s.p. si pridružuje pravico do sprememb pogojev v spletni trgovini www.maliskrat.si, pridružujemo si tudi pravico do tiskarskih napak.

PODATKI
Naslov spletne trgovine: www.maliskrat.si
Ime podjetja: MZR Mitja Žaler s.p.
Naslov podjetja: Jarmovec 2b, 3222 Dramlje, Slovenija
MATIČNA ŠTEVILKA: 6901646000
ID ZA DDV: SI69262888
Davčni zavezanec: DA
TRR je odprt pri NOVA KBM d.d.: SI56 0400 1004 8140 119

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.maliskrat.si, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina www.maliskrat.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje MZR Mitja Žaler s.p., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.maliskrat.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

ZAVEZUJOČI PODATKI PONUDNIKA
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja,
kontaktne naslove,
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
dostopnost izdelkov,
pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
vse cene jasno in nedvoumno določene,
način plačila in dostave,
časovno veljavnost ponudbe,
rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

LASTNOSTI ARTIKLOV
Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

CENE
Vse cene na Spletni trgovini maliskrat.si so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost – DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Stroški dostave niso vključeni v ceno artikla.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si podjetje MZR Mitja Žaler s.p. prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino.

MZR Mitja Žaler s.p. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena.

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače!

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

Plačilo po povzetju z gotovino ali kartico ob prevzemu.
Na spletni strani Mali Škrat, ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– Predplačilo (nakazilo na TRR),
– Paypal
– Plačilo po povzetju

Varnost nakupa
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Odprema blaga
Vsi artikli v spletni trgovini Mali Škrat bodo odpremljeni v okvirno 2-6 delovnih dneh od dneva plačila predračuna v primeru plačila po predračunu oz. od dneva plačila preko Paypala oz. od oddaje naročila v primeru plačila po povzetju oz. plačila s plačilnimi karticami.

Cena poštnine z dostavno službo GLS znaša 2.99 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila), pri izbiri plačila po povzetju s zaračuna še dodaten strošek provizije, ki znaša 0,51 EUR. Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdano blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila. Če naročilo presega 50€ je poštnina brezplačna.

Naročila
Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Reklamacije artiklov

Reševanje reklamacij in zahtevki iz naslova garancije ali stvarne napake se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev.

Blago, ki ga prejmete, preglejte takoj ter morebitne napake/poškodbe sporočite v roku osmih delovnih (8) dni od prejetja paketa. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Reklamacije artiklov z obstoječo napako uporabniki sporočijo ponudniku na e-mail info@maliskrat.si ali po telefonu na 041 247 996.

Varovanje podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Z vpisom podatkov v spletni trgovini www.maliskrat.si dovoljujete, da podjetje MZR Mitja Žaler s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje MZR Mitja Žaler s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Komunikacija

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Avtorske pravice

Spletna trgovina www.maliskrat.si je v lasti podjetja MZR Mitja Žaler s.p., vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.
Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail info@maliskrat.si ali po klasični pošti na naslov: MZR, Mitja Žaler s.p., Jarmovec 2B, 3222 Dramlje.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se spori rešijo sporazumno.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

Vzdrževanje potiskanih izdelkov

Nekatere artikle tiskamo pri visoki temperaturi, zato priporočamo likanje na hrbtni strani odtisa ali pa likanje čez dodatno blago. Temperatura pranja naj na presega 30° C. Kemično čiščenje in uporaba agresivnih čistil ni primerna. Sušenje naj se vrši pri normalnih temperaturah in blaga ne izpostavljajte direktnemu vplivu sonca. Ne priporočamo sušenja v sušilnem stroju! Uporaba belil ni primerna.

Odgovornost za napake

MZR Mitja Žaler s.p. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) na spletni platformi.

Pomoč in dodatna vprašanja

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo preko e-maila info@maliskrat.si ali po telefonu na 041 247 996, od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro.

Za izboljšanje vaše izkušnje na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.